Korkuteli Satranç Turnuvası Yapıldı.

2008-05-11 14:34:00

KORKUTELİ SATRANÇ

Merhaba satranç severler. Ben emekli öğretmen, Korkuteli Satranç İlçe Temsilcisi Adil Yüksel.

Bugünden sonra, bu sitede , satranç üzerine çeşitli yazılar, satranç haberleri, turnuva haberleri, turnuva sonuçları, turnuva resimleri vb... konularda sizlerle beraber olmak istiyorum. Sitemizi ziyaret etmenizi ve her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

23 Ağustos 2007 Turnuva Açılış Töreni    

                                                                       Adil Yüksel 

 Satranç Antrenörü ve Hakemi

Korkuteli Satranç İlçe Temsilcisi

SATRANÇ NEDİR?

Bir siyah bir beyaz olmak üzere 64 bölümlü satranç tahtası üzerinde oynanan, 16 sı siyah, 16 sı beyaz olan ve çeşitli değerler taşıyan 32 taşla iki kişi arasında, akılla oynanan bir oyundur. Satrançta, oynayan taraflar, altı çeşit taşla oyuna katılırlar: Şah, vezir, fil, at ve kale, piyon. Bu taşların her birine ait,özel hareketleri vardır.

Satrançta esas: Şahın karşı taraf taşları tarafından alınmasıdır. Şah, alınınca oyun biter ve mat olunur.

SATRANCIN YARARLARI

-Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur-

-Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır.

-Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir.

-Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir.

-"Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir.

- Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur.

- Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır.

 -Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına  yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir.

 - Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır.

 - Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve  yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar.

 - Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir.

 - Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir.

 - Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.

 - Başarılardan büyük hazlar duyarak daha da başarılı olmaya yönlendirir.

 - Yepyeni hedefler göstererek bu yeni hedefler doğrultusunda motivasyon sağlar.

 - Kişilerin olumsuz bir yönünü, eksikliğini, veya bir davranış bozukluğunu hızlıca ortaya çıkarır.

 - Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretir.

 - Yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine yardımcı olur.

 -- Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır.

 -Süratli, doğru  ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir.

 - Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir.

 -"Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir.

 - Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak,  bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur.

 - Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. 

 -Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına  yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir.

 - Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır.

 - Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve  yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar.

 - Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir.

 - Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir.

 - Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.

 - Başarılardan büyük hazlar duyarak daha da başarılı olmaya yönlendirir.

 - Yepyeni hedefler göstererek bu yeni hedefler doğrultusunda motivasyon sağlar.

 - Kişilerin olumsuz bir yönünü, eksikliğini, veya bir davranış bozukluğunu hızlıca ortaya çıkarır.

 - Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretir.

 - Yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine yardımcı olur.

 - Satrancın yararlarını gösteren bütün bu maddeler, Milli Eğitimin de temel amaçlarındandır, Türk Milli  Eğitimi’nin  öğrenciler tarafından kazanılmasını istediği temel davranışlardır. Bu kadar pozitif etkisi olan bir araç kesinlikle bir 'EĞİTİM ARACI'dır. Yeryüzünde başka hiçbir araç, bu kadar olumlu davranışların hepsini birden bireylere kazandıramaz!

Öyleyse, çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak 'Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma’ amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı  bu amaç bir 'görev' olarak benimsenmelidir.

KORKUTELİ SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

Korkuteli Belediyesi, Satranç İl ve İlçe Temsilciliği'nin düzenlediği Korkuteli Satranç Turnuvası, 23-24 Haziran 2007 tarihinde Arif Cebeci İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

İlçemizde ilk defa düzenlenen turnuvaya ilgi oldukça fazlaydı. Altmış civarında sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvada heyecan doruktaydı. Turnuva üç kategoride yapıldı. Turnuva sununda dereceye giren sporcular, madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu Korkuteli'de satranç turnuvası düzenlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek Korkuteli'de satrancın gelişmesi için gayret edeceğini söyledi.

Turnuvada dereceye giren sporcuların isimleri, turnuvanın genel sonuçları ve turnuva ile ilgili resimler sitemizde yer almaktadır.

Abidin Ünal

Simultane Satranç Gösterisi

DERECEYE GİREN OYUNCULAR

GENÇLER VE YETİŞKİNLER :

1. Fırat Çalışkan

2.Ulaş Şahin

3.Onur Yüksel

YILDIZLAR:

1.Halil İbrahih Aksarı

2.Rifat Caran

3.Ahmet Can Tolaman

KÜÇÜKLER:

KIZLAR:

1.Büşra Pehlivanlı

2.Yaren Çandır

3.Hatice Sude Kasap

ERKEKLER:

1.Kaan Aslan

2.Mehmet akif Dumancı

3.Ramazan demirtaş

AÇILIŞ VE KURALLARI

Satrançta oyunun başlangıcına (ilk hamlelerine) açılış denir. Buradaki oyun ve hamleler çok önemlidir ve açılışta şu kurallara dikkat etmelidir.

1-e4 veya d4 ile açılın.
2-Mümkünse geliştirdiğiniz taşınız rakibi her hangi bir şekilde tehdit etsin.
3-Atları fillerden önce çıkın.
4-Geliştirdiğiniz taşı koyacağınız yer ilk ve son yer olsun.
5-Açılışta 1 veya 2 piyon hamlesinden fazla piyon hamlesi yapmayın.
6-Vezirinizi ve kalelerinizi erken oyuna sokmayın.
7-Mümkün olduğunca çabuk, tercihen şah kanadında rok yapın.
8-Merkezi kontrol ederek oynayın.
9-Daima merkezde en az 1 piyon bulunduracak tarzda oynayın.

    GELENEKSEL ŞEHZADE KORKUT YAZ ŞENLİKLERİ VE

    MANTAR FESTİVALİ YAZ ŞENLİKLERİ

    SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

Korkuteli Belediyesi, Satranç İlçe ve İl Temsilciliği'nin düzenlediği Şehzade Korkut Yaz Şenlikleri ve 3. Mantar Festivali Satranç Turnuvası 23-24 Ağustos 2007 tarihinde Korkuteli Şehitler Parkı Tesisleri'nde Yapıldı.

Turnuvaya Antalya, Denizli, Isparta, Burdur illerinden, Alanya, Manavgat, Kumluca, Elmalı, Finike ve Bucak ilçelerinden sporcular katıldılar. Turnuvada Deniz Gençlik ve Spor Kulübü, Çallı Spor Kulübü, Ramazan Savaş İlköğretim Okulu Spor Kulübü, Envar Eğitim Kurumları Spor Kulübü, Antalya Sağlık Spor Kulübü sporcuları bireysel olarak yarıştılar.

Turnuvaya 120 sporcu katıldı. Yarışlar, küçükler, yıldızlar,gençler ve yetişkinler olmak üzere üç kategoride yapıldı.

Turnuvada ilgi ve heyecan doruktaydı. Turnuvaya katılan sporcular ve veliler, başta Korkuteli'nin yayla havasından ve organizasyondan memnuniyetini belirterek ayrıldılar.

Turnuvada, katılan tüm sporculara, Korkuteli Belediyesi tarafından, katılım belgesi, dereceye giren sporculara plaket ve ödül verildi. Ödüller, her kategoride, birinciye Cumhuriyet Altını,ikinciye yarım Cumhuriyet Altını üçüncüye de Çeyrek Cumhuriyet altını olarak verildi.

Turnuvadan ve organizasyondan memnun kalan belediye başkanı Adnan Uğurlu, gelecek yıllarda katılımın daha da fazla olmasını beklediklerini belirtti.

Turnuvaya olan katkılarından dolayı, Belediye Başkanı sayın Adnan Uğurlu'ya, Başkan yardımcısı Osman Yılmaz'a Satranç il ve bölge temsilcisi Mustafa Şahin'e hakem arkadaşlarıma, sporculara,antrenörlere, velilere ve tüm ilgililere teşekkür ederim.

         DERECELER

         GENÇLER VE YETİŞKİNLER

         KIZLAR:

         1.GİZEM ACAR

         2.MELTEM ŞAHİN

         3.GİZEM YILMAZ

ERKEKLER:

1.HASAN BAYIK

2.SERHAT ZENGİN

3.RAMAZAN ERTEKİN

YILDIZLAR:

KIZLAR:

      1. MELEK KÖKÇÜ

      2.AYÇA FATMA DURMAZ

      3.HANDE TÜRKER

      ERKEKLER:

     1.KEREM ÇALIŞKAN

     2.DOĞAN KÜÇÜK

     3.AHMET EMRE ÜSTÜNDAĞ

     KÜÇÜKLER:

     KIZLAR:

     1.NEFİSE MELİS ÜSTÜNDAĞ

     2:AYÇA FATMA DURMAZ

     3.ELİF ZAFERLER

     ERKEKLER:

     1.UFUK SEZEN ARAT

     2.DOĞAN KÜÇÜK

     3.MELİH YURTSEVEN

SATRANÇTA 64 ALTIN ÖĞÜT

1.Yaptığınız her hamlenin bir amacı olsun.

2.Rakibin her hamlesinin amacını anlamaya çalışın. Oynadığı taşın gidebileceği yerlere bakın.

3.Girişken ama amaçlı oyna. Gereksiz değiş tokuştan kaçın.

4.Rakibin stilini biliyorsan, bundan yararlan. Fakat sonunda, konuma göre oyna, rakibe göre değil.

5.Rakibin hamlelerini göz ardı etme.

6.Gereksiz yere şah çekme. Anlamı varsa şah çek.

7.Rakibin bütün tehditlerine yanıt bul. Bunu yaparken kendi konumunu geliştir ve/veya karşı tehdit yap.

8.İnisiyatifi almaya çalış. Zaten varsa, onu koru. Yoksa, ele geçirmeye çalış.

9.Değiş-tokuşlarda, en azından verdiğin kadar al.

10.Değiş-tokuşlarda, en değersiz taşla almaya başla, tabi başka bir taşla almak için geçerli bir neden yoksa.

11.Kayıplarını en aza indir. Taş kaybediyorsan, mümkün olduğunca az kaybetmeye çalış.

12.Taş kaybediyorsan, karşılığında olabildiğince çok almaya çalış.

13.Hata yaparsan, savaşmaktan vazgeçme. Rakip avantaj elde ettikten sonar gevşeyip, senin kurtulmana yol açabilir.

14.Kayıp durumda değilsen, hiçbir zaman, rakip senin tehdidini görmeyecek diye, riskli bir hamle yapma. Kayıp durumdaysan zaten kaybedecek bir şeyin kalmadığı için bunu yapabilirsin.

15.Kendi gücüne güven. Rakibin hamlesinin amacını göremediysen, bir amaç taşımadığını varsay.

16.Geçerli bir nedeni yoksa, feda yapma.

17.Eğer rakibin fedasını kabul etmek veya etmemek arasında bir karar veremiyorsan, kabul et.

18.Çok aletle hücum et. Sadece 1 - 2 aletle hücum etme.

19.Rakibin çifte tehditlerine dikkat et.

20.Merkez için oyna: onu koru, kontrol et, ele geçir, etkile.

21.Merkezi piyonlarla ele geçirmek için savaş.

22.Dikkatsiz piyon hamleleri yapma. Açılışta mümkün olduğunca az piyon hamlesi yaparak gelişimini tamamla.

23.Mantıklı olmak koşuluyla, merkez piyonlarını 2 sür.

24.Açılışta, mümkün olduğunca, sadece merkez piyonlarını oyna. Tabi açılışın temelinde diğer piyonları oynamak yoksa.

25.Fillerinizi, merkez piyonlarınızı tek sürerek önlerini kapatmadan önce geliştirmeye çalışın.

26.Aletlerinizi, özellikle de atlarınızı, olabildiğince çabuk, merkeze doğru geliştirin.

27.Amaçlı bir şekilde gelişin; sadece geliştirmiş olmak için bir aleti oynamayın.

28.Zaman (veya hamle) kaybetmeyin. Her hamlede yeni bir alet geliştirmeye çalışın. Açılışta, geçerli bir nedeniniz yoksa, aynı taşı 2 veya daha fazla kere oynamayın.

29.Gelişimde, tehditler de yapmaya çalışın. Fakat gereksiz (geçersiz) tehditler yapmayın.

30.Öncelikle minör aletleri (atları ve filleri) geliştirin. Şah kanadındaki aletleri, vezir kanadındakilerden daha önce geliştirin, ve atları fillerden önce geliştirin.

1.Değiş-tokuşlarda da gelişmeye çalışın.

32.Gelişim avantajınız varsa, bunu değerlendirmek için hücum edin. Hücum etmezseniz, karşı taraf gelişimini tamamladığında avantajınız kalmaz.

33.Eğer açılışın gereği değilse, vezirinizi çok erken çıkmayın.

34.Taşlarınıza olabildiğince alan yaratmaya çalışın.

35.Açık hatları ele geçirin.

36.Kalelerinizi açık hatlara gelin, veya açılacak olan hatlara gelin.

37.Erken rok atın.

38.Rakibin rok atmasına engel olmaya çalışın. Onu merkezde kalmaya mahkum edin, özellikle açık oyunlarda.

39.Rakiplerinizin taşlarını açmaza alın. Kendi taşlarınızın açmaza

girmemesine çalışın. Açmaza alınmışsanız, en kısa zamanda, açmazdan kurtulmaya çalışın.

40.Açmaza aldığınız taşları, eğer yararlı bir amacınız yoksa almayın. Mümkünse, onlara başka taşlarla da, özellikle piyonlarla, hücum etmeye çalışın.

41.Rok attıktan sonra, zorunlu olmadıkça, şahın önündeki piyonları oynamayın.

42.Rakip şaha hücum etmek için, etrafındaki karelerden birini seçin.

43.Rakibin, senin bir renkte hareket eden filinle aynı renkte fili yoksa (filin karşıtsızsa), bu filinin hücum edebileceği kareler seç.

44.Özellikle karşıtsız filinin rengindeki karelerde taktik olanaklar araştır.

45.Hücum eden taşlarını, diğer taşlarınla hücumda destekle. Örneğin kalelerini, ve gerekirse vezirini de arka arkaya getirerek (batarya oluşturarak) hücumu destekle.

46.Taktik fırsatlar başka türlü gerektirmiyorsa, bataryada en önde en değersiz taşın olsun.

47.Hamlelerinin etkinliğini artır. Esnek hamleler yap.

48.Bir hatta kontrolünü artırmak için, kalelerini çiftle, gerekirse vezirini de o hatta getir.

49.Açık mı, kapalı mı bir oyun olduğunu irdele, ve ona göre oyna.

50.Açık oyunlarda fillerini koru (atlarını değiştir), kapalı oyunlarda atlarını koru (fillerini değiştir).

51.Fillerini etkin hale getirmek için, piyonlarını öbür renkteki karelere getir.

52.Zayıflıkların, rakibin etkin filinin ters renkteki karelerde olsun.

53.Materyal olarak öndeysen, veya hücuma uğruyorsan, taşları değiş-tokuşla azalt. Materyal olarak gerideysen veya hücum yapıyorsan, değiş-tokuşlardan kaçın.

54.Bir plan yap, onu uygula ve planına sadık kal. Planını sadece gerekiyorsa değiştir.

55.Alan avantajı elde etmek için, genellikle zamandan fedakarlık etmen gerekir.

56.Kramp (sıkışık) durumdaysan, değiş-tokuşlarla rahatlamaya çalış.

57.Kötü (etkin olmayan) aletlerini, rakibin etkin aletleri ile değiş-tokuş yap.

58.Eğer konumun özellikleri belirsizse, planını gizle (açığa vuran hamleleri sonraya sakla). Planını açığa vurmayan hamleler yap.

59.Alan kazanmak veya hat açmak için, piyonlarını ilerlet.

60.Eğer merkez bloke ise, otomatik olarak rok atma.

61.Eğer gelişimde geriysen, oyunu (özellikle merkezi) kapalı tut.

62.Küçük avantajları biriktir.  Tek bir avantaj oyunu kazanmaya yetmeyebilir. Ama birkaç avantaj sana oyunu kazandırır.

63.Yedinci yatayı ele geçirmeye çalış, özellikle kalelerinle.

64.Analitik yöntemi kullan. Ne yapacağını bilmiyorsan, önce konumu değerlendir, ve bu değerlendirmenle ilgili uygun soruları sor.

SATRANÇ SÖZLÜĞÜ

Açarak şah: Bir taşın oynayarak, diğer bir taşın önünü açmak suretiyle şah çekmesi.
Açmaz: Yerinden kaldırılınca kendi Şah'ını rakibin atağına açık bırakan bir figür veya bir Piyon'un durumunu anlatan deyimdir.
Ağır figürler: Vezir ve Kale'ler.
Aktif satranç: Taraflara verilen toplam sürenin 30 dakika olduğu oyunlar.
Ayrık Er: Komşu düşey sütunlarında aynı renkten başka Piyon bulunmayan Piyon.
Bekleme hamlesi: Başlıca amacı oyun sırasını rakibe bırakmak olan hamle
Boğmaca matı: Şah'ın kendi taşlarıyla sıkıştırılması sonucunda At'la yapılan mat
Çatal: Bir Piyon'un iki figüre karşı aynı anda hücumu
Çifte şah: Bir taşın hareketiyle hem hareketlenen taşın hem de aynı taşın yolunu açması sayesinde başka bir taşın şah çekmesi durumu.
Çoban Matı: Oyunun ilk hamlelerinde Vezir ve Fil ile f7 ve f2 haneleri üzerinde yapılan mat.
Örneğin:1.e4 e5 2.Fc4 Ac6 3.Vf3 d6?? 4.Vf7 mat
Daimi şah: Sürekli şah veya devamlı şah. Şah'lardan birinin rakibin şahlarından doğru oynanması halinde kurtulamama durumu
Değişme: Tarafların taş alıp vermeleri.
Diyagonal (çapraz): Yan yana ve aynı renkli kareler.
Duble Piyonlar: Üstüste  piyonlar (erler). Aynı renkte iki Piyonun bir düşey sütun üzerinde bulunması
Feda: Belli bir amaç uğruna taraflardan birinin sahip olduğu materyalden vazgeçmesi.i.

FM: Usta için kısaltma (FIDE Master)
FIDE: Federation International des Echecs=Uluslararası Satranç Federasyonu.
Figür: Taş, alet. Piyonlar haricindeki diğer taşlar için kullanılan ifade.
Gambit: Hızlı gelişim amacıyla er veya figür feda edilerek oynanan açılış.
Geçer Piyon: İlerleyişi rakip Piyon'larla engellenemeyen Piyon
GM: Büyükusta için kısaltma (Grand Master)
Hafif figürler: Fil'ler ve At'lara verilen genel isim.
İsviçre Sistemi: Turnuvaların organizasyonu için bir sistem
IM: Uluslararası usta için kısaltma (International Master)
J'adoube ("Jadub"):(tuşe) Herhangi bir taşı düzeltirken, oynama zorunluluğunda kalmamak için söylenen söz. Düzeltiyorum anlamına gelir.
Kalite: Kale ile hafif bir figür arasındaki kuvvet farkı. Bir hafif figürü rakibin Kale'siyle değişmeye kalite kazanmak denir.
Kanat: Satranç tahtası iki kanattan oluşur. Vezir'in bulunduğu yarıya Vezir kanadı, Şah'ın bulunduğu yarıya Şah kanadı denir..
Karşı hücum: Hücumu defanstaki tarafın hücumla yanıtlaması.
Körleme: Tahtaya bakmadan, notasyon aracılığıyla oynanan oyun..
Merkez: d4, d5, e4, e5 karelerine verilen ad.
Notasyon: Bir oyunun, daha önceden belirlenmiş koordinat kurallarına göre yazılması.
Piyon: Er
Piyon zinciri: Bir çapraz sütun üzerinde aynı renkten birkaç piyonun sıralanmasıdır, c7, d6, e5, f4 gibi.
Problem: Taraflardan birinin mat ettiği kompozisyon.
Satır: Yatay
Satranç körlüğü: Açık, basit bir hamlenin oyuncunun gözünden kaçması.
Simultane: Çok masa gösterisi. Bir ustanın pek çok sayıda rakibe karşı aynı zamanda oynamasıdır.

KORKUTELİ 23 NİSAN OKULAR ARASI SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Satranç İl ve İlçe Temsilciği'nin düzenlemiş olduğu, Korkuteli 23 Nisan Okullar arası satranç Turnuvası, 5-6 Nisan 2008 tarihinde Korkuteli Şehitler Parkı Tesisleri'nde yapıldı.

Turnuvaya Fatih İlköğretim, Arif Cebeci İlköğretim, Fikriye Ramazan Yalçın İlköğretim,Yaşar Sadi Tekin İlköğretim,Yazır Fevziye Polat İlköğretim, Korkuteli Y.İ.B.O. İmrahor İlköğretim, Alaeddin İlköğretim okullarından toplam 85 sporcu katıldı.

Turnuva küçükler ve yıldızlar olmak üzere iki kategoride yapıldı. Turnuva sonunda bireysel ve okul bazında ayrı ayrı sıralama yapıldı.

Turnuvaya olan katkılarından dolayı Mili Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu'ya Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin'e yarışmaya katılan tüm sporculara, velilere, ilgili idareci ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim.

Turnuvada dereceye giren sporcular ve okulların listesi aşağıdadır.

Küçükler kategorisi:

Kızlar:

1.Ayşegül Yaren Çandır Korkuteli YİBO,

2.Merve Nur Kolak Alaeddin İ.O.

3.Ayşe Aslan İmrahor İ.O.

Erkekler:

1.Ramazan Demirbaş Yazır İ.O.

2.Mehmet Akif Dumancı Yazır İ.O.

3.Enes Bucak Korkuteli YİBO,

Yıldızlar kategorisi:

Kızlar:

1.Özen Leylek Fatih İ.O.

2.Binnur Kiraz Yurt Fatih İ.O.

3.Ece Saniye Tekin Korkuteli YİBO,

Erkekler:

1.Ramazan Kansu Yazır İ.O.

2.Serhan Buğra Yazır Yazır İ.O.

3.Musa Dumancı Yazır İ.O.

OKULLAR:

Küçükler Kategorisi:

1.Yazır İlköğretim Okulu

2.Korkuteli YİBO

3.Fatih İlköğretim Okulu

Yıldızlar kategorisi:

1.Yazır İlköğretim Okulu

2.Fatih İlköğretim Okulu

3.Alaeddin İlköğretim Okulu

SATRANÇ TAKIMI ALIN

Karne eve gelince,

Tatiller başlayınca,

Alın,satranç takımı.

           Gelince, doğum günü,

           Sevindirin küçüğü,

          Alın ,satranç takımı.

                       Sakın; silah vermeyin,

                      Oynamasın silahla,

                      Verin, satranç takımı.

                                    Evde, kırda,her yerde,

                                   Oynamak , yarışmak var.

                                   Alın, satranç takımı.

                                               Yılbaşı, eş, arkadaş ,

                                               Eşantiyon ve hediye,

                                              Olur; satranç takımı.

                                                            Adil YÜKSEL

435
0
0